Hundarna

 Vi har för tillfället  två egenuppfödda jämnåriga hundar hemmaboende hos oss, våra två flickor Carbon och Sitka, tanken är att det i framtiden ska bli 3 stycken, vi vill då ha en av varje godkänd färg alltså Röd, Sesam och Black And Tan och då givetvis egenuppfödda BlueIvy hundar.

Vi föredrar ett familjeliv tillsammans med hundarna där dom är en del av våran familj, dom föds upp och bor inomhus tillsammans med mig min man och 2 hemmaboende barn.
Vi vill ha uppfödningen i liten skala och familjär där hundarna inte bor i hundgårdar utanför, när valpar lämnar vårat hem ska dom vara van vid diskmaskiner, damsugare barn som låter illa, tv, diskmaskin männisor som går i tid och otid alltså ett helt valigt familjeliv.

Dom har i vilket fall ett eget rum som är deras egen privata svär vilket vi tror är viktigt vid både dräktiga tikar,  valpning och självklart till vardags när man han 2 barn hemma och livet rullar på.


Vi bor i ett stort hus med stor baksida som hundarna har tillgång till, vi har skogen precis i angränsnig till våran baksida, så miljön är fridfull.

Vi har mycket regler när det kommer till våra hundar och vi tror att dom mår bra av det, vi anser att hundarna mår bäst av att vara på golvet och ha en grundlydnad, vi leker inte i koppel och vi har en tydlig herarki här hemma där jag och min man står högst upp, hundarna ska lära sig precis som barnen att visa hänsynd till varandra tex så hoppar inte våra två tjejer på våran 2 åriga dotter även om hon springer runt med en leksak, dom skäller inte när det ringer på dörren och hoppar inte på våra gäster.
Vårat mål när vi valde att behålla 2 valpar ur olika kullar ungefär samtidigt var att jag vod det tillfället var hemma mamma ledig med våran  då 6 månader gammla dotter och tänkte att vi hade alla förutsättningar i världen till att få våra två hundar till trygga och trevliga individer.
Det har också varit rent erfarenhetsmässigt väldoigt bra då våra två tjejer skiljer sig en hel del mot varandra, även om dom är födda under samma tid i vårat liv under exakt samma förutsättningarn är dom fortfarandre 2 helt olika individer och personliheter. ATt ha den erfarenheten att kunna dela med mig till min valköpare med har varit i mpnga fall en stor skatt.


Vårat mål md uppfödningen är att vi ska bidra till rasen på ett positivt sätt, vi tycker det är jätte kul att investera i importer och bredda genpoolen i rasen i Sverige, då vi importerar mycket är även hälsan i rasen otroligt viktig för oss därför har vi ett krav när man köper valp hos oss och det öär att ALLA vpra avkommor ska HD-räntgas oavsett om dom ska användas i avel eller ej, vi vill kunna följa upp och utvärdera våra olika avkommor och deras hälsa då främst höftledsdysplasin som dessvärre förekommer inom rasen.
Håller man inte med och inte tycker att det låter som något för den som köper en shiba att åta sig at göra är man välkommen att vända sig till någon annan uppfödare. Rasens hälsa är väldigt viktigt för oss och vi söker valpköpare som delar dom åsikterna med oss då vi förutsätter att vi ska ha ett långt sammarbete tillsammans under hundens liv, ni ska kunna vända er till oss vid alla frågetecken eller händelset i hunden eller erat liv.